Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътни строители излизат на четвърти национален протест, идват с тежка техника в центъра на София

Общество

Пътни строители излизат на четвърти национален протест, идват с тежка техника в центъра на София

Снимка:

Четвърти национален протест на пътните строители! Този път той ще е с тежка техника на жълтите павета в София.

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

Очакванията са да се образуват сериозни задръствания. Заявка за участие има от над 3000 души. По булевард „Цариградско шосе” до Министерския съвет ще преминат над сто тежки камиона. Затова от полицията в София заявиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането им в центъра на града.

„Ние искаме от правителството ясна перспектива в какви срокове ще си получим изработените средства. Към 70 фирми има неизплатени суми“, заяви пред БНТ Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара "Пътища".

„Госпожа Комитова нарушава законодателството, ние сме работодателска организация и имаме право да преговаряме с правителството“, коментира Чайков по повод искането им за оставка на регионалния министър Виолета Комитова.

„Нямаме друга алтернатива, браншът е тук и е обединен", допълни Стефан Чайков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема