Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътник загина, след като беше повлечен от тролей в столицата

Общество

Пътник загина, след като беше повлечен от тролей в столицата

Снимка:

6 години затвор грозят шофьора

Пътник е загинал в столицата, след като е бил повлечен от тролей, съобщиха от прокуратурата. Фаталният инцидент е станал вчера вечерта на спирката „Център по хигиена“.

68-годишният пътник се насочил за слизане към предпоследната врата. Вече навън, намирайки се все още в близост до тролейбуса, вратата се затворила, при което захванала якето на възрастния мъж.

Шофьорът не погледнал в камерите, с които било снабдено превозното средство, не видял случващото си и потеглил. Тролейбусът повлякъл мъжа, в един момент якето се освободило от вратите и мъжът паднал на пътното платно. Вследствие на получените травми пътникът е починал.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт в съда. Обвиняемият спрял тролейбуса, едва след като видял подадения му сигнал от намиращ се отвън гражданин. Той имал техническа възможност да предотврати инцидента, но с действията си не осигурил безопасното слизане на пътника. Водачът на тролейбуса бил длъжен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едва след това да потегли, съобщиха от държавното обвинение.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият е получил множество травматични увреждания като причината на смъртта е спиране на сърдечната дейност.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда. Предвиденото наказание е до 6 години лишаване от свобода.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още