Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътници стояха прави в коридорите на нощния влак София-Бургас, който закъсня 3 часа

Общество

Пътници стояха прави в коридорите на нощния влак София-Бургас, който закъсня 3 часа

Пътници стояха прави в коридорите на нощния влак София-Бургас, който закъсня 3 часа - Tribune.bg
Снимка:

Снимката е описателна

Десетки хора пътуваха натъпкани в коридора на нощния влак по линията София-Бургас, а композицията пристигнала със закъснение от близо 3 часа, съобщава Нова тв.

Един от пътниците - Георги Божев, споделя в социалните мрежи, че се е стигнало и до още „приключения” по време на пътуването.

„Качих се във влака от гарата в Пловдив. Беше съобщено, че композицията се движи с близо 3 часа закъснение. Вместо в 1 часа той дойде в 3:40 часа. Влакът престоя на гарата около 20 минути. Още при качването видяхме, че има правостоящи, които пътуват от София”.

По думите му той и още няколко от пътниците отишли при кондуктора, за да попитат дали може да бъдат настанени някъде и защо няма места.

„Намерихме кондукторката и тя ни каза, че има три спални вагона, но те са заключени и само началник влака може да ги отвори. Отидохме при него, но той директно ни каза, че няма да ни пусне вътре. Оказа се, че има и хора с дублирани места”, посочи Божев. Той отбеляза, че някои от пътуващите със запазени места ги отстъпили на по-възрастни хора, за да могат да прекарат по-комфортно нощта.

В позиция от БДЖ признават, че влакът е пристигнал в крайната си гара със 138 минути закъснение.

„Това се дължи на закъснение на други влакове поради извършване на ремонт на железния път, както и на задължителните температурни намаления на скоростта в някои участъци. Композицията е без задължителна резервация, спира на редица необслужвани гари, което налага пътниците, качващи се от тях да закупуват билетите си директно от превозния персонал, което от своя страна възпрепятства ограничаването на закупуването на билети. В последните години практиката показва, че пътникопотокът по маршрута София-Бургас значително се увеличава след 30 юни, поради което е предвидено от края на месеца да бъде пуснат в движение и допълнителен сезонен нощен влак за Бургас", отбелязват от БДЖ. Уточнява се още, че след извършена проверка по сигнала няма индикация за проблеми в системата за билетоиздаване за посочения влак.

"Системата не позволява продажбата на едно и също място два пъти. В състава на влака са включени два спални вагона, за които към настоящия момент нямаме информация да са били заключени. По време на пътуване пътници може да бъдат настанявани в тях при наличие на свободни места. В конкретния случай не е имало свободни спални места. Този влак ще бъде увеличен с един вагон от 24.06.2024 г., а от 28.06.2024 г. с два второкласни вагона”, допълват още от БДЖ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БДЖ, влак
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати