Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътният експерт Диана Русинова: Независимо дали си „Мис Свят“ или „Мис Силикон“ черният чувал е един и същ

Общество

Пътният експерт Диана Русинова: Независимо дали си „Мис Свят“ или „Мис Силикон“ черният чувал е един и същ

Пътният експерт Диана Русинова: Независимо дали си Мис Свят или Мис Силикон черният чувал е един и същ - Tribune.bg
Снимка:

„Няма особено голямо значение колко хубава или скъпа е колата ти, защото при 260 км/ч много неща могат да се объркат необратимо, особено когато държиш волана с една ръка, а с другата снимаш собствената си глупост“. Това написа пътният експерт Диана Русинова след станалия известен случай с инфлуенсърката и носителка на титлата Мис Силикон за 2022 г. Катрин Йорданова. В Инстаграм красавицата публикува клип от безразсъдно шофиране по АМ „Тракия“.

„Ще припомня, че независимо дали си Мис Свят или Мис Силикон, черният чувал, в който ще те приберат е един и същ - и за бедни, и за богати, и за красиви, и за грозни. Всеки може да сгреши, въпросът е,  когато сгреши да намери силата и да си признае грешката. Изисква се не само сила, но и смелост, за да поемеш отговорност за действията си. Изисква се мъдрост, за да наведеш глава когато си допуснал грешка и да изречеш вълшебната дума „извинявай“, пише Русинова.

„Всеки човек заслужава да му бъде даден втори шанс, особено младите хора, това показва, че те порастват и стават пълноправни членове на обществото ни“, заявява още тя. „За жалост обаче са много малко младите хора, които искат да се променят. По-лесно е да нарушаваш правилата и това да те прави модерен и известен. Много трудно е да се бориш за това да има силно гражданско общество, там където грешките на младите се наказват, но също така им се дава и шанс да осъзнаят, че това което правят не е правилно“, коментира пътният експерт.

По-рано адвокат Силвия Петкова заяви пред NOVA, че прокуратурата трябва да се самосезира и да направи опит да извърши разследване. Тя обаче смята, че би било изключително трудно само чрез видеата да се докаже кой е бил зад волана.

При доказване от страна на прокуратурата обаче Катрин Йорданова може да отнесе до 2 години затвор.

„Наказателната отговорност е лична. Законът за движение по пътищата предвижда наказания, ако собственик е предоставил автомобила на човек, който е под влияние на алкохол или наркотици“, коментира адвокатът възможността да бъде наказан поне собственикът на автомобила.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати