Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служители на пътнотранспортни фирми окупираха МРРБ

Общество

Служители на пътнотранспортни фирми окупираха МРРБ

Снимка:

С развети трибагреници служители на „Автомагистрали Черно море“ и „ИСА 2000“ окупираха регионалното министерство. Това е поред протест на работещите в сектора.  Неразплатените от ведомството на арх. Комитова към тях пари са в размер на 36,8 млн. лева.

„На първия етаж затвориха прозорците. След 5 часа път искаме да се спазват законите, а тези, от които зависи, затварят прозорците. Отворете прозорците, страхливци! Покажете се, на вас не ви бавят заплатите!“, скандираха протестиращите. Хората негодуват, че от 2-3 месеца нямат заплати и живеят със заеми. Предстои освобождаване на 800 работници от дружеството.

Протестиращите са категорични, че ще отстояват правото си на достоен труд и редовно заплащане, а от Управителния съвет на Българската браншова камара „Пътища“ са готови да организират нов протест, ако до 8 октомври не се намери решение на проблемите на сектора, съобщиха вчера от камарата.

Заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков все пак се срещна с протестиращите и обеща, че до края на седмицата ще получат дължимите заплати. Той потвърди, че в министерството продължават разговорите с фирмите „Автомагистрали Черно море“ и „ИСА 2000“, които настояват да си получат дължимото за извършената работа. Целта е да се приеме план за решение на проблемите с финансирането на вече извършените ремонти.  


Етикети протест, МРРБ

Топ новини

виж още

Актуална тема