Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Патриарх Неофит: Благодатта, мирът и любовта на нашия Господ да бъдат с всички нас!

Общество

Патриарх Неофит: Благодатта, мирът и любовта на нашия Господ да бъдат с всички нас!

Патриарх Неофит: Благодатта, мирът и любовта на нашия Господ да бъдат с всички нас! - Tribune.bg
Снимка:

Патриархът благослови десетките православни християни, събрали се в Патриаршеската катедрала

На 1-и януари, когато Българската православна църква отбелязва Господския празник Обрезание Господне и празника на св. Василий Велики, в ПКСХП "Св. Александър Невски" Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, възглави тържествената св. литургия.

Той бе в съслужение с Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, ик. Николай Георгиев, нач. отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод, храмовото духовенство, столични свещеници и протодяконите Иван Петков и Александър Нешев.

Българският патриарх Неофит взе молитвено участие в светата литургия, а след нея възглави молебена за настъпващата нова година.

В своето обръщение за настъпващата нова 2020 г. предстоятелят на БПЦ пожела: "Нека настъпването на Новата година ни вдъхнови за още по-усърден труд, който да бъде, първом, за Божия прослава, а заедно това и за още по-голям възход на светата ни Православна църква и на нашата мила Родина. Такава е Божията повеля към нас, такъв е примерът и този е заветът, оставен ни през вековете от всички достойни наши предци, работили усърдно и отдавали всичките си сили за своята Църква и свидно Отечество".

"Благодатта, мирът и любовта на нашия Господ и Спасител Иисус Христос да бъдат с всички нас!", благослови десетките православни християни, събрали се в Патриаршеската катедрала.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати