Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Патриарх Неофит благослови българите за Рождество Христово

Общество

Патриарх Неофит благослови българите за Рождество Христово

Патриарх Неофит благослови българите за Рождество Христово - Tribune.bg

Пред събралите се миряни, сред които бе и премиерът Кирил Петков със съпругата си, светият отец отправи призив да се обичаме - себе си и ближния си

В катедралния храм "Св. Александър Невски" Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната служба на Бъдни вечер.

В своето слово той призова християните да бъдат по-милосърдни. Пред събралите се миряни, сред които бе и премиерът Кирил Петков със съпругата си, светият отец отправи призив да се обичаме - себе си и ближния си, но да не бъдем лицемерни в тази наша любов.  

След службата патриархът се срещна и с премиера Петков. Двамата размениха няколко думи за пръв път откакто министър-председателят е на този пост. Самият патриарх Неофит се появява на богослужение за пръв път от доста време.  

Бъдни вечер един от най-светлите християнски празници, който се чества семейно от всички християни. Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Исус Христос. Празникът Бъдни вечер е посветен на дома, на огнището, но и на починалите предци - родственици, които също се смятат за част от семейството.

Кирил Петков със съпругата си и трите им дъщериКирил Петков със съпругата си и трите им дъщери


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати