Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Патриарх Неофит благослови българите за Рождество Христово

Общество

Патриарх Неофит благослови българите за Рождество Христово

Пред събралите се миряни, сред които бе и премиерът Кирил Петков със съпругата си, светият отец отправи призив да се обичаме - себе си и ближния си

В катедралния храм "Св. Александър Невски" Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната служба на Бъдни вечер.

В своето слово той призова християните да бъдат по-милосърдни. Пред събралите се миряни, сред които бе и премиерът Кирил Петков със съпругата си, светият отец отправи призив да се обичаме - себе си и ближния си, но да не бъдем лицемерни в тази наша любов.  

След службата патриархът се срещна и с премиера Петков. Двамата размениха няколко думи за пръв път откакто министър-председателят е на този пост. Самият патриарх Неофит се появява на богослужение за пръв път от доста време.  

Бъдни вечер един от най-светлите християнски празници, който се чества семейно от всички християни. Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Исус Христос. Празникът Бъдни вечер е посветен на дома, на огнището, но и на починалите предци - родственици, които също се смятат за част от семейството.  

Кирил Петков със съпругата си и трите им дъщериКирил Петков със съпругата си и трите им дъщери


Топ новини

виж още

Актуална тема