Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Патриарх Неофит е приет в болница в тежко състояние

Общество

Патриарх Неофит е приет в болница в тежко състояние

Патриарх Неофит е приет в болница в тежко състояние - Tribune.bg
Снимка:

Настанен е в неврологично отделение

Българският патриарх Неофит е приет в неврологичното отделение на болница „Токуда“ в тежко състояние, съобщава Dоxоlоgiа Infоnеws.

Патриархът е постъпил в лечебното заведение на 15 юни вечерта, но едва днес от Софийската митрополия информират обществеността у нас.

Главата на Българската Православна църква е бил отведен в болницата от високопоставени служители и духовници, които се грижат за здравето му. Според Dоxоlоgiа Infоnеws те са се опитали да запазят в тайна влошаването на здравето му.

„Към този час при мен няма информация за промяна в здравословното състояние на българския патриарх Неофит", уточни за БТА отец Николай Георгиев - началник на Отдела „Връзки с обществеността" на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия. По думите му

информацията за здравословното състояние на патриарх Неофит ще бъде предоставена единствено от неговия екип - от началника на кабинета или от личния му лекар, или от секретаря на Митрополията.

„Въпросът за здравословното състояние на патриарха е по някакъв начин и личен въпрос, и само най-близките му могат да кажат", напомни отец Николай Георгиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Неофит, Токуда
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати