Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Патриарх Неофит: Нека новата учебна година да е успешна, мирна и благословена

Общество

Патриарх Неофит: Нека новата учебна година да е успешна, мирна и благословена

Патриарх Неофит: Нека новата учебна година да е успешна, мирна и благословена - Tribune.bg
Снимка:

В книжовността и образованието народът ни е виждал залог за своето преуспяване, напомни Негово светейшество

Нека новата учебна година да е успешна, мирна и благословена, пожела на учители и ученици в приветствие за началото на учебната година патриарх Неофит.  

"Нека Всемилостивият Бог да благоволи над вас и над цялото ни общество в тези дни и месеци на кризи и изпитания, да укрепва народа ни и особено децата и младежите, които са нашето бъдеще", пожелава Негово светейшество.

Българският патриарх подчертава в словото си, публикувано на сайта на Българската патриаршия, че в своята хилядолетна история народът ни е засвидетелствал нееднократно любовта и отдадеността си на делото на книжовността и образованието, в които е виждал здрава основа и залог за своето преуспяване, духовно и морално здраве и благоденствие.

„Вярваме, че това ще продължи да бъде така и занапред, тъй като всички ние днес градим върху основи и традиции, които са здраво вградени в народния дух“, посочва патриарх Неофит и пожелава временните изпитания, през които преминаваме като народ и общество, да не обезсърчават и да не разколебават никого в усърдното преподаване и усвояване на знанието.

"Да бъде благословено началото на новата учебна година! По молитвите и небесното застъпничество на Пресвета Богородица и на всички, просияли в светостта Свои угодници, Бог да милва и спасява всички нас! На добър час!", отправя благослов в своето приветствие за новата учебна година българският патриарх Неофит.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати