Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътуваме без винетка около София, изготвя се картата на маршрутите без такса

Общество

Пътуваме без винетка около София, изготвя се картата на маршрутите без такса

Снимка:

Столичната община и АПИ са готови със споразумението, което ще гарантира, че всички населени места на територията на Столичната общината, ще имат маршрут, по който няма да са длъжни да плащат винетна такса. Това беше обещано още в края на 2018 година от кмета на София Йорданка Фандъкова, припомня БНТ. В момента Столичната община изготвя картата с маршрутите, за които не се изисква винетна такса.

„ Споразумението включва всички пътища около град София - Нови Искър, Симеоновско шосе, Банкя, Владая, тези пътища, които осигуряват ежедневно придвижването на хората от тези населени места до урбанизирания град. Това е нещо, което е работено, готово и предстои неговото подписване“, посочи Зафир Зарков, председател на постоянната комисия по транспорт в Столична община.

 Ако все пак автомобил без винетка премине например по Северната скоростна тангента, дори и със софийска регистрация, ще бъде глобен към този момент, защото все още решение не е взето. Това стана ясно по-рано от думите на доц. Георги Балабанов от БГ Тол.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема