Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пътуваме от Пловдив до Одрин с влак от първи юни

Общество

Пътуваме от Пловдив до Одрин с влак от първи юни

Пътуваме от Пловдив до Одрин с влак от първи юни - Tribune.bg
Снимка:

Отварят линията след споразумение на БДЖ и Държавните железници на Турция

На среща между БДЖ и Държавните железници на Република Турция е било договорено откриване на жп връзка между Пловдив и Одрин като от 1 юни международен влак ще пътува между двата града.

Официален представител от Генералната дирекция на турските държавни железници (TCDD) е коментирал пред вестник "Сабах", че компанията е постигнала споразумение с БДЖ за новата пътническа линия, след като българската страна е поискала нова линия между втория по големина град Пловдив и провинция Одрин в северозападна Турция.

"Одрин приема всеки ден голям брой посетители от България. Смятаме, че тази услуга ще допринесе за икономиката на града." - коментира представителят на TCDD.

Разписанието и цените на билетите за пътуване с новия международен влак ще бъдат обявени през следващите дни. Одрин стана особено популярна дестинацията преди баловете, след спада на турската лира и възможността да се пазарува качествена и маркова стока – дрехи, обувки, бижута и козметика. Хиляди българи ежедневно пътуват до Турция, за да заредят магазините си с най-разнообразна стока – от текстил и конфекция до зехтин, перилни препарати, консумативи за офиса и дома.

В момента единствената пътническа железопътна връзка между България и Турция е експресът Истанбул-София.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети влак, Одрин

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати