Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Педиатър отрича да е имало забавяне в случая с починалото 3-годишно дете

Общество

Педиатър отрича да е имало забавяне в случая с починалото 3-годишно дете

Педиатър отрича да е имало забавяне в случая с починалото 3-годишно дете - Tribune.bg
Снимка:

Лекарката твърди, че е предложила детето да бъде настанено за лечение в Александровска болница

Лекарката, която според родителите на починалото 3-годишно момче, е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев”, твърди, че няма забавяне при лечението му.

Д-р Елена Георгиева разказва друга версия. По думите ѝ детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

„В 1:30 ч. ми бяха предоставени документите. Някъде около 2 ч. детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение”, уточни д-р Елена Георгиева пред bTV.

Педиатърът разказа, че е предложила на родителите детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на Александровска болница, но те са отказали. Тя допълни, че състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение.

„Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи още медикът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети