Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петър Москов: Няма да минаваме от локдаун в локдаун, трябва масово и селектирано тестване

Общество

Петър Москов: Няма да минаваме от локдаун в локдаун, трябва масово и селектирано тестване

Снимка:

Политически щаб за справяне с кризата, препоръча бившият здравен министър

Непрекъсваемост на обществения живот, тоест да не минаваме от локдаун в локдаун, това може да се случи с масово и селектирано тестване и изолация само на доказаните заразоносители, а не на всички, посочи бившият здравен министър Петър Москов пред БТВ и призова като общество да не спорим за детайла.

"Дали трябва да бъдат затворени само моловете или и някакви други магазини, и кога трябва да бъдат отворени, а да имаме друга философия, за справяне с ковид кризата", изтъкна бившият здравен министър.

По думите му в момента ходим след събитията и затваряме.

„Един доволен, друг недоволен. Раздаваме пари на недоволните. Това създава липса на хоризонт пред нас", подчерта Москов и коментира, че Кърджали, Разград и Търговище имат пик в смъртността спрямо минали години, но и трите се водят с нисък риск за заразата. Причината за това е, че няма кой да ги диагностицира, обяснява още Москов.

„4 седмици след масовото тестване в Словакия, новозаразените са спаднали с 50%“, уточни Москов. Бившият здравен министър прогнозира, че в началото на зимата на следващата година може да очакваме да отмине коронавируса след прилагането на ваксината. Москов препоръча на правителството да направи политически щаб за справяне с кризата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още