Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петкова: През февруари експерти ще направят проверка на проблемите в електрозахранването в Община Брегово

Общество

Петкова: През февруари експерти ще направят проверка на проблемите в електрозахранването в Община Брегово

Снимка:

При обледеняване на електропроводите този месец без ток са останали приблизително 3597 клиенти

Експерти на Министерство на енергетиката ще извършат проверка през февруари за проблемите в електрозахранването в Община Брегово, изтъкна на парламентарен контрол министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите ѝ вследствие на обледеняване на проводници, обилни снеговалежи и паднали дървета от 9 януари до 15 януари 2021 г. са настъпили множество аварии по електроразпределителната мрежа, в това число счупени стълбове и скъсани проводници по мрежа средно и ниско напрежение.

"Населените места от Община Брегово, област Видин, попадат в лицензионната територия на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и се захранват от четири броя изводи средно напрежение: Тимок, "Комуна", "Кладенци" и "Кошановци", поясни Теменужка Петкова. Тя уточни, че от 11 януари 2021 без електрозахранване за период по-дълъг от едно денонощие са били град Брегово, село Балей, Връв, Делейна, Калина, село Куделин, Косово и Ракитница.

„Засегнати са 34 трафопоста и приблизително 3597 клиенти. Към края на деня на 12 януари електрозахранването в град Брегово, Балей, Връв, Делейна, Калина, Куделин е възстановено", допълни министърът. Петкова посочи, че от ЧЕЗ съобщават за скъсани проводници на 24 междустълбия, голям брой паднали дървета, обледенявания, а след отстраняването на тези проблеми е възстановено захранването в населените места.

Общо за периода от 9 до 15 януари на територията на община Брегово електроразпределителното дружество е възстановило над 70 междустълбия по мрежи средно напрежение и над 200 по мрежи ниско напрежение. Отстранени са над 200 броя дървета, подменени са над 70 броя изолатори и конзоли по мрежи средно напрежение.

Министърът коментира, че ведомството е изискало информация за реализираните до момента ремонтни дейности и предвидената инвестиционна програма за района на община Брегово.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още