Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петя Аврамова: 1637 км са ремонтирани през последните три години с пари от държавния бюджет

Общество

Петя Аврамова: 1637 км са ремонтирани през последните три години с пари от държавния бюджет

Снимка:

През 2019 г. са направени законови промени на гаранционните срокове за изпълнение на строителните дейности

1637,883 км от републиканската пътна мрежа са ремонтирани през последните три години със средства от държавния бюджет, посочи министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова на парламентарен контрол.

Финансирането е осигурено от държавния бюджет, както и чрез програмите на ЕС за рехабилитация и поддържане на републиканската пътна мрежа, която е 20 хил. км. Средствата се разпределят чрез Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтирани са още 10 виадукта на АМ "Тракия" и АМ "Хемус", а в процес на ремонтни дейности са още 18 съоръжения. Извършени са и ремонти в тунелите "Ечемишка" и "Витиня", както и на 7 съоръжения в областите Враца, Перник, Бургас, Сливен и Варна.

От фондовете на ЕС по ОП "Региони в растеж" са сключени 31 договора за безвъзмездна финансова помощ за финансиране на рехабилитация на пътни отсечки с обща дължина 552 км. Общият размер на предоставената финансова помощ е 396,3 млн. лв. или 94% от бюджета на процедурата, поясни още Аврамова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството припомни, че в НС са внесени промени в Закона за устройство на територията за завишаване на контрола върху строителството, а през 2019 г. са направени и промени в гаранционните срокове за изпълнение на строителните дейности.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още