Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петя Аврамова: Финансираме проекти за 1206 социални жилища

Общество

Петя Аврамова: Финансираме проекти за 1206 социални жилища

Снимка:

Реализирани са 4 пилотни проекта на общините Видин, Девня, Дупница и Столична община

Сключени са договори с 21 общини по проекти за осигуряване на 1206 социални жилища в рамките на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. на обща стойност 53,4 млн. лв., посочи на парламентарен контрол регионалният министър Петя Аврамова.

Във Варна и Видин предстои да се сключат договори за безвъзмездна финансова помощ за одобрени проектни предложения на социални жилища, а в процес на оценка е проектното предложение на Монтана, уточни Аврамова. Тя припомни, че за периода 2007 -2013 г. е реализирана пилотна мярка за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект за Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени, социално-слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение.

„Дизайнът на пилотния модел е създаден от междуведомствена работна група към Министерски съвет, реализирани са 4 пилотни проекта на общините Видин, Девня, Дупница и Столична община на обща стойност 16,6 млн. лв., по които са осигурени 334 социални жилища“, изтъкна Аврамова.

Към момента ведомството ѝ е в процес на подготовка за новия програмен период 2021-2027 г.

„Целта е да продължат усилията за осигуряване на достъп до социални жилища“, потвърди министър Аврамова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още