Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пиарът на село Богдан пред Tribune: Хеликоптер спасява бедставащите хора

Общество

Пиарът на село Богдан пред Tribune: Хеликоптер спасява бедставащите хора

Пиарът на село Богдан пред Tribune: Хеликоптер спасява бедставащите хора - Tribune.bg
Снимка:

По думите му няма жертви на наводненията, а жената, за която излезе информация, че е загинала, е спасена

Карловското село Богдан е откъснато от света заради тежките наводнения и проливните дъждове, започнали тази сутрин. 

„Oт сутринта с кмета и бригадния генерал сме тук и в момента не можем да излезем от селото, тъй като подходите откъм Московец и Каравелово са прекъснати от голямата вода. Дъждът престана към този момент. Водата се оттича, но все още има много високи нива в долната част на село Богдан. Хеликоптери извършват спасителни операции на хора, които са останали по къщите в долната част на селото, които са и залети между другото. Говорим залети на ниво почти първи етаж”. Това заяви за Tribune пиарът на Община Карлово Слави Джалъзов.

На въпрос колко са бедстващите хора в селото, той отговори следното:

„Спасяваме ги, всички са в различни части на селото. Около двайсетина човека са настанени в Кметството в село Богдан. Аз ги посрещнах. Най-вероятно има и още хора, но не мога да кажа колко“.

Джалъзов заяви, че до този момент няма информация за жертви и пострадали. Той отрече информацията за бедстваща възрастна жена като заяви, че тя е била спасена.

Джалъзов не знаеше, че кметът на София Йорданка Фандъкова е изпратила два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към село Богдан. Според него тези екипи няма да успеят да достигнат до Богдан, а по-скоро ще окажат помощ на съседните села.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети