Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пиково потребление на ток през почивните дни заради студа

Общество

Пиково потребление на ток през почивните дни заради студа

Снимка:

Пиково потребление на ток са отчели от Енергийния системен оператор през почивните дни заради рязкото понижение на температурите, съобщи БНТ. Въпреки високата консумация не се е наложило включването на допълнителни мощности.

През почивните дни и през този нощ, когато термометърът падна до минус 16 градуса, дневното потребление се е движило между 128 000 и 142 000 мегават часа.

От трите енергодружества ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго про“ съобщиха, че въпреки тежките метеорологични условия и ледения дъжд, в Южна България няма скъсани електропроводи и места без електрозахранване.

„Потреблението на ток през почивните дни, когато беше най-студено времето, е било от порядъка на 6800 мегаватчаса в пика на денонощието между 18.30 и 19.30 ч. В енергийния микс на страната участвах мощностите от АЕЦ „Козлодуй“, топлоелектрическите централи и от водноелектрическите централи. Не е имало необходимост от включване на допълнителни мощности. Сравнено със застудяването през миналия месец, общо взето, потреблението е едно и също - около 140 000 мегаватчаса за денонощие", каза изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още