Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Пирогов” намери едва трима санитари при заплата от 3000 лв.

Общество

„Пирогов” намери едва трима санитари при заплата от 3000 лв.

Пирогов намери едва трима санитари при заплата от 3000 лв. - Tribune.bg
Снимка:

По още 1000 лв. дава ръководството за медиците си на първа линия

„Пирогов” намери едва трима санитари при заплата от 3000 лв., съобщават от лечебното заведение за БТВ. Причината е, че малко от желаещите отговарят на нужните условия, обяснява координаторът на COVID отделението. „Пирогов” продължава да търси още 50 санитари.

Основното изискване към кандидатите за работа в „Пирогов“ е да са прекарали вируса и да имат антитела. Едва след това хората могат да бъдат наети като санитари, тъй като всеки, който влезе в ковид отделението носи риск.

Другите критерии, на които трябва да отговарят санитарите са, да са над 18 г. и под 65 г. и да имат желание да работят с болни хора. Тестът за наличие на антитела пък може да е направен във всяка една лаборатория, но може и в „Пирогов”.

Ежедневните задължения на санитарите са тежки и включват смяна на бельо и памперси, тоалет на пациента всяка сутрин и вечер, като не всеки може да прави това, отбелязват от ковид отделението на болницата. В допълнение дежурствата пък са минимум 12-часови, а могат да продължат и по 24 или 36 часа, когато се установи, че някои от медиците е заразен, защото не се чувства добре.

От „Пирогов“ изтъкват, че няма неравнопоставеност между заплащането на лекар и санитар при това високо възнаграждение на последния в ковид отделението от 3000лв. месечно. В болницата освен 1000 лв., които дава правителството за работещите на първа линия, ръководството на лечебното заведение е решило да даде на медиците си по още 1000 лв.


 

Коментари (2)

Санитаря Да ми осигурят квартира и идвам санитар за 3 бона. Глупости не ми се слушат , че няма желаещи.
01.12.2020 18:49 / Отговор
йори Колко ли пари взима директора? Целия пирогов ли е ковид? Там винаги им трябват санитари.
01.12.2020 23:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати