Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пламен Георгиев: Репортер на bTV се хвърли пред колата ми (СНИМКА)

Общество

Пламен Георгиев: Репортер на bTV се хвърли пред колата ми (СНИМКА)

Пламен Георгиев: Репортер на bTV се хвърли пред колата ми (СНИМКА) - Tribune.bg
Снимка:

Станах неволен участник в недопустима ситуация, казва бившият шеф на КПКОНПИ

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев съобщи, че репортер на bTV буквално е изскочил пред колата му в желанието си на всяка цена да вземе интервю. Това е създало риск от сериозен инцидент, защото заради заплахи за живота му от 5 месеца Георгиев се движи с охрана от НСО.

От медията настоявали Георгиев да каже дали ще даде съгласието си за експертиза от Камарата на архитектите на терасата на неговия апартамент.

Георгиев разпространи своя писмена позиция до бТВ относно отказа да коментира казуса:

„Днес (04.08. – неделя), станах неволен участник в недопустима ситуация, създадена от Ваш екип. След мое участие в сутрешния блок на Нова телевизия бях буквално причакан от Ваш репортер, а при опита ми да напусна сградата, се стигна до пресичане на пътя на автомобила на НСО – ситуация, която разбирате, че можеше да доведе до инцидент.
Истината е, че бях ангажиран семейно днес, тъй като синът ми има рожден ден и всяка минута от деня ми бе разграфена. Това е и причината да отклоня поканата за интервю от страна на Вашия репортер, който ме дебнеше пред сградата на Нова телевизия.

Не очаквах обаче, че дългогодишен журналист би застрашил собствената си сигурност и тази на колегите си, преследвайки човек, който не се крие. Моля да разберете притеснението ми – всяка подобна ситуация може да се възприеме като заплашителна от служителите на НСО, на които е възложено да следят за моята сигурност.

Подобно поведение е необяснимо за мен, тъй като винаги съм приемал бТВ и нейните служители за сериозна и обективна медия, която спазва етичните и професионални правила на журналистическата гилдия. Удивен съм, че публична личност като мен, може да бъде причаквана по подобен начин – не като дългогодишен служител на държавата, съблюдаващ за спазването на нейните интереси, а като укриващ се от закона престъпник. Моля считайте настоящото писмо за моя официална позиция по случилото се”, пише в позицията на Георгиев.

кадъркадър


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ЛЪЖЛИВ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ.... КРИЕШ СЕ КАТО МИШКА, ЩОТО СИ ГУЗЕН....
04.08.2019 20:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати