Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По 200 легла за болни от COVID във всяка голяма болница

Общество

По 200 легла за болни от COVID във всяка голяма болница

Снимка:

Трябва да се действа бързо и решително, каза Бойко Борисов

Имаме готовност с реорганизацията на болници, които да са специализирани в лечението на заразени с COVID-19. В големите болници ще бъдат разкрити по 200 легла, обясни здравният министър Костадин Ангелов по време на заседанието на Министерския съвет.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да бъде създадена необходимата реорганизация за определянето на части от болниците, които да са специализирани само за лечението на COVID-19, както и за готовност на хотелите за настаняване на хора при нужда. По време на видеоконферентното заседание на правителството Борисов изиска от министрите максимално бързо да предприемат нужните действия. 

„В този момент е изключително важно да осигурим легла за всеки български гражданин, който има нужда от болнично лечение. Трябва да се действа бързо и решително. Ето защо още днес здравният министър ще издаде нова заповед за обособяването на части от болници, които да са специализирани само за лечение на COVID-19“, заяви премиерът Бойко Борисов.

На правителственото заседание вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова докладва, че от бранша е изразена готовност в най-кратък срок да бъдат осигурени и легла в хотели при нужда. Такива ще има в цялата страна, а как ще се използват ще решават здравните власти.

По думите ѝ до края на деня ще е ясно точно какво може да предложи браншът, но вече има готовност на територията на столицата и на Софийска област.

В рамките на заседанието премиерът Борисов постави акцент върху продължаването на инвестициите в българското образование от страна на правителството. Кабинетът отпусна 2,3 млн. лв. на общините за реализиране на 4 образователни програми. С тези средства ще се модернизират 7 професионални гимназии и средни училища, ще се подпомогнат 125 училища за дейности по проследяването на личните постижения на учениците, а 153 учебни заведения ще получат финансиране за помагането на по-плавния преход между отделните етапи на обучение.   


Коментари (1)

сивата котка А медицински персонал за тия 200 легла към всяка болница от де и кога? От кръстопътя край магистралите ти ли бре?
04.11.2020 13:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още