Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По 300 000 лева претендират двете семейства на разменените бебета в „Шейново”

Общество

По 300 000 лева претендират двете семейства на разменените бебета в „Шейново”

По 300 000 лева претендират двете семейства на разменените бебета в Шейново - Tribune.bg
Снимка:

Общо 600 000 лева обезщетение искат семействата на разменените бебета. Това съобщиха пред bTV адвокатите им.

Предложенията за доброволно решаване на спора ще бъдат внесени в лечебното заведение.

Сагата приключи: Разменените бебета от Шейново са при биологичните си родители

По 300 000 лева претендират двете семейства на разменените бебета. Сумата е за причинени неимуществени вреди и според адвокатите тя няма да е само за родителите на децата, а и за близкия им семеен кръг.

След като внесат исковете си в болницата, те ще трябва да се обсъждат и гласуват от Столичния общински съвет. Ако цялата сума не бъде одобрена, предстои съдебна битка.

Разговорите между адвокатите на двете семейства и юристите в болница „Шейново” за изплащане на обезщетения са започнали още на 3 януари – 10 дни преди бебетата да бъдат разменени.

„Tогава, както и сега, претенцията, след като я обсъдих обстойно с моите доверители, погледнах кръга засегнати лица, анализирах всичко това и смятам, че една сума от 300 000 лева би била справедлива в този вариант”, коментира адвокат Стоян Стойков.

„В момента се изготвя едно споразумение - предложение до болницата и до общинския съвет. Предлагаме да бъде заплатена сума, която да обезщети претърпените вреди“, каза адвокат Тодор Мангъров.

Така – засегнатите семейства настояват за общо 600 000 лева. Едната майка – Севда Михайлова, иска част от парите да отидат при нейни близки. „За Севда да бъдат около 200 000 лева и вече остатъкът да бъде разпределен поравно между майка ѝ и дъщеря ѝ“, уточни адвокатът на семейството.

Според родителите на другото бебе обезщетението трябва да е не само за тях, но и голямата му сестричка, която ходи на детска градина и дядо му.

„Бащата на един от родителите е най-тежко засегнат. Отглеждаше малката дъщеря, когато те бяха по срещи. Трябваше да обяснява къде са майка ѝ и баща ѝ, трябваше да обяснява защо майка ѝ е тъжна на Коледа, на новогодишните празници, каква е причината, бащата защо е тъжен“, обясни адвокат Стоянов.

От болница „Шейново” заявиха, че ще коментират претенциите към лечебното заведение, след като бъдат внесени официално при тях. Засега Столичната община - принципал на болницата, също запазва мълчание.

Заради случая трима служители на АГ "Шейново" са с дисциплинарни наказания.        

Трима с дисциплинарни наказания заради разменените бебета в Шейново, налагат по-строг контрол на изписване


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети