Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По какви критерии да изберем букмейкър?

Общество

По какви критерии да изберем букмейкър?

Ако искате да залагате на спортни събития, едно от първите неща, за които трябва да помислите, е къде да го направите. Ваша задача е да подберете не просто букмейкър, а надеждна компания, в която да инвестирате парите си безопасно и на което вашите лични данни ще бъдат на сигурно място.

В случай че сте изправени пред избор за най-добрия от наличните букмейкъри в България, следващите критерии ще ви бъдат от изключителна полза.

Избирайте само официално лицензирани букмейкъри

Това е първият критерий, по който трябва да изберете страница за спортни залози. Ако сте си харесали даден букмейкър, но той няма официален лиценз да оперира на територията на България, директно го зачеркнете от списъка си. Преминете към следващите, защото сайт без лиценз в никакъв случай не е добра опция за вас. Наличието на лиценз означава, че компанията е надеждна, а освен това и регулирана от съответните органи в страната. Нещо повече – тя ви дава гаранция за безопасност и сигурност, включително и че данните ви се съхраняват, а средствата ви се пазят според международните стандарти и изисквания.

Колко добри са предлаганите коефициенти?

Коефициентите са тези числа, от които на практика зависи колко ще спечелите, ако вашите прогнози се окажат правилни. В никакъв случай не е разумно да поставяте успешни залози на коефициенти, които са прекалено ниски, за да ви донесат кой знае каква печалба. Добрата новина е, че у нас има достатъчно много лицензирани букмейкъри, които да анализирате предварително и да изберете страницата с най-високи коефициенти. Това не е трудна задача, защото дори не е нужно да се регистрирате в даден сайт, за да видите неговите ставки. Те са видими за обикновените посетители на платформата, не разполагащи с активна игрална сметка.

Достатъчно широк ли е обхватът на спортната програма?

Тук ще разгледаме няколко критерии, определящи спортната програма на един букмейкър като голяма или малка. На първо място, добре е в сайта да има достатъчно много на брой спортни дисциплини. Или поне да са налични тези, в които вие самите имате интерес и смятате да залагате. След това, установете какъв е обхватът на лигите и първенствата (в това число и по държави) в съответния вид спорт. Не подценявайте и доколко букмейкърът се стреми да включи всички събития от една лига в дадена дисциплина. Последно, но не по важност, установете и видовете залози – единични, акумуматорни, специални – а също така и броя пазари за едно събитие. Правилото е, че колкото повече са те, толкова по-добър е и съответният букмейкър.

Как стоят нещата с бонусите?

Специалните оферти на един букмейкър са важни, но не и основен критерий, по който да избирате вашето място за залози. Ако всичко на сайта изглежда добре – качеството на услугата, типове платежни методи, сигурността и т.н. – то тогава можете да преминете и към анализ на неговите бонуси. Ясно е, че всеки потребител ще предпочете да играе в букмейкър със солидни и много на брой  промоции. Имайте на предвид, че понякога един бонус звучи доста примамливо, докато не прочетете неговите условия за ползване и най-вече за превъртане, преди да се направи теглене. Ето защо е важно промоцията да се оценява в нейната цялост, а не само в частта с максималната печалба, която можете да получите от нея.

Има ли интересни допълнителни екстри и услуги?

Разбира се, тук списъкът е твърде дълъг, за да го описваме изчерпателно. Освен това, различните играчи имат различни предпочитания. Така например, за един потребител ще е важно освен предварителни, да има на разположение и залози на живо. За друг обаче от съществено значение е букмейкърът да разполага не само със спортна програма, но и с казино, като и в този случай е добре да се намират и игри на живо с реални дилъри. Обикновено, по-опитните играчи пък търсят допълнителни функции като пълен и частичен кеш аут, предаване на живо на мачове, опции от типа на Създай Залог или Промени Залог.

В допълнение към така изброените критерии е важно да отбележим, че е положително качество за един потребител да бъде мобилен и най-вече да предлага мобилно приложение за основните операционни системи. Тези функции се налагат от развитието и на мобилните технологии при онлайн гемблинга, така че ако обичате да залагате в движение, търсете компания с мобилна услуга.  


Топ новини

виж още

Актуална тема