Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По-малко жертви и пострадали вследствие на ПТП-а от началото на годината, отчетоха от „Пътна полиция“

Общество

По-малко жертви и пострадали вследствие на ПТП-а от началото на годината, отчетоха от „Пътна полиция“

Снимка:

Стряскаща е цифрата на заловените след употреба на наркотици

„От началото на годината има понижение в данните на пътнотранспортния травматизъм. Отчитаме и намаление на загиналите и ранените”. Това обяви гл. инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“. Към момента няма нито един затворен път заради метеорологичните условия. Вчера са възникнали 12 тежки пътнотранспортни произшествия. Един участник в движението е загинал. Това е от произшествието на „Ботевградско шосе“ в София, каза още той.

По думите му в събота и неделя се очакват валежи на много места в страната и е възможна появата на аварийни препятствия по пътя.

„Апелираме към водачите да се съобразяват с неблагоприятните условия и да редуцират скоростта, така че да могат да спрат при нужда”, посочи гл. инспектор Лъчезар Близнаков.

От 5 до 7 февруари са проведени над 20 000 МПС и почти 27 00 души, 7926 са установените нарушения. Задържани са над 80 души за срок от 24 часа. 127 неправоспособни водачи са установени и над 300 нарушения на пешеходци. Над 15 000 са нарушенията на скоростните режими. 92-ма души са заловени да управляват МПС след употреба на алкохол, след употреба на наркотици са 39 души, заяви още инспектор Близнаков.За последните 3 полицейски акции е стрескаща цифрата на шофьорите, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества– 543, допълни Близнаков. Той припомни, че управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на 1 000, както и на наркотични вещества или техните аналози не представлява административно нарушение, а престъпление. Наказанието в тези случаи е лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1 000 лева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема