Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в област Габрово

Общество

Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в област Габрово

Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в област Габрово - Tribune.bg
Снимка:

Причината е нарастващата заболеваемост от COVID-19

По-строги противоепидемични мерки заради нарастващата заболеваемост от COVID-19 се въвеждат в област Габрово.

Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи.

Преустановяват се посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца. Преустановяват се провеждания на събирания от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други).

Преустановяват се провеждания на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма. Преустановяват се провежданията на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

Преустановяват се провежданията на масови спортни събития, както на закрито, така и на открито, с изключение на включените в годишния държавен спортен календар, като същите се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията на фитнес зали, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове.

Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито се допускат при използване на не повече от 30 % от капацитета на помещенията, заемане само на седящи места през едно, спазване на физическа дистанция от най- малко 1,5 м. между посетителите и носене на защитни маски за лице.

Преустановяват се организирани групови посещения на музеи и галерии. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

На всички пазари, тържища, базари и изложения се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. и осигуряване на дистанция от най-малко 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

За учениците от област Габрово се въвежда ротационен принцип на обучение както следва: за периода от 04.10.2021 г. до 10.10.2021 г., класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас се обучават присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас преминават в Обучение от разстояние в електронна среда; за периода от 11.10.2021 г. до 17.10.2021 г., класовете 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9,10 и 11 клас се обучават присъствено, а класовете 7, 8 и 12 клас преминават в Обучение от разстояние в електронна среда. Детските градини и ясли са отворени, като работят при строго спазване на противоепидемичните мерки. Площадки за игра и паркове са отворени при специален режим на посещение - спазване на дистанция и избягване на струпване на хора;

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт от област Габрово.

Преустановяват се посещенията/свижданията в лечебните заведения. Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на лечебното заведение и въведени конкретни мерки, и др.). Преустановяват се посещенията/свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на институцията и въведени конкретни мерки, и др.).


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети