Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. По света: 10 обикновени неща, за които могат да ви глобят на плажа

Общество

По света: 10 обикновени неща, за които могат да ви глобят на плажа

Снимка:

Понякога странните закони и забрани в различните страни предизвикват смях. Например, по-рано в Израел беше забранено да се ходи по плажа с мечка, но тази забрана вече не е валидна. Иначе какъв е смисълът да ходиш на плажа, ако е невъзможно да вземеш със себе си пухкав приятел? Такива забрани съществуват и в наши дни, пише Dama.bg. За да знаете какво да не правите на някои от най-известните плажове в света, сме ви подготвили списък със законите, които трябва да спазвате.

Остров Сардиния, Италия

Събирането на пясък от плажовете на Сардиния е забранено. Много туристи искат да си го вземат като сувенир, но кражбата се засича на скенери на летищата. В Сардиния това се смята за истинско престъпление, тъй като плажовете на острова са изключително стари и губят много от природните си богатства.

Тотори, Япония

В японския град Тотори не можете да пишете по брега, тъй като пясъчните дюни по плажовете на града са основната атракция.

Палма де Майорка

В Майорка могат да ви глобят, ако строите пясъчни замъци, тъй като по този начин влияете негативно върху състоянието на плажа и естествения му вид.

Япония

В Япония може да не ви допуснат до плажа, ако имате видими татуировки. Все още съществуват предразсъдъци за рисунките върху тялото, въпреки че забраната за тях е вдигната през 1948 година. От 17-ти век престъпниците са били татуирани, а бандитите на Якудза показали своята лоялност към мафията, като нанесли татуировка върху цялото тяло.

Италия

В Италия има много морски закони. Миналата година в страната беше издадена директива, наречена „Безопасни плажове“, която забранява всякаква търговия по крайбрежните зони. За покупка на абсолютно всеки продукт може да се наложи глоба.

Плаж Ла Пелоза, Сардиния

 Тук използването на кърпи е забранено. Разрешено е да се ползва само, ако между кърпата и пясъчната повърхност има подложка, която да не задържа пясък. Това наказание е въведено поради факта, че туристите вземат със себе си твърде много пясък и крайбрежната зона губи природни ресурси.

Плаж Корнуол, Англия

Събирането на камъчета на плажа в Корнуол в Англия е незаконно, тъй като без тях брегът е податлив на ерозия.

Мъртъл Бийч, Южна Каролина

На Миртъл Бийч в Южна Каролина е незаконно да псувате. Забраната се обяснява с факта, че човек не може да изпраща никакви „нецензурни или обидни думи по адрес на друго лице“, тъй като това е нарушение на обществения ред в града.

Остров Пукет, Тайланд

Най-строгата забрана, наложена на остров Пукет в Тайланд е за правенето на селфи с излитащите в близост самолети заради опасността. От пролетта на 2019 г. максималното наказание за нарушение вече не е глоба, а смъртно наказание.

Тропеа, Италия

В Тропеа съществува закон от 1982 година, който позволява ходенето без горнище само на жени, чиито гърди заслужават да бъдат показани. Но какви са критериите за красота не са посочени в закона.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив