Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почина хирургът и бивш депутат от СДС д-р Димитър Игнатов

Общество

Почина хирургът и бивш депутат от СДС д-р Димитър Игнатов

Почина хирургът и бивш депутат от СДС д-р Димитър Игнатов - Tribune.bg
Снимка:

На 81 години почина хирургът и бивш депутат от СДС д-р Димитър Игнатов. За кончината му съобщиха неговите близки и Българският лекарски съюз (БЛС).  БЛС изказа своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на многоуважавания лекар и приятел - д-р Димитър Игнатов, почетен председател на Съсловната организация и един инициаторите за нейното възстановяване преди 32 години.

„С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Напусна ни изключителен лекар, човек и деец. Човек с широка душа и сърце, който винаги е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество“, посочи от лекарския съюз.

„Д-р Димитър Игнатов е роден на 1 декември 1940 г. Хирург по специалност, човек с активна гражданска позиция. Д-р Игнатов е един от възродителите на Български лекарски съюз. През 1992 година е избран за председател на Съсловната организация и е начело на БЛС 10 години. По-късно е удостоен със званието почетен председател на Български лекарски съюз.  През миналата година в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври  и по повод 120-тата годишнина от създаването на Български лекарски съюз, д-р Игнатов получи специално изработена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС. Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето съзнание и ще продължат да бъдат пример за нас! Управителният съвет на БЛС изказва своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на д-р Игнатов“, посочват още от БЛС.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хирург, БЛС
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети