Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почина педиатърът д-р Адил Кадъм

Общество

Почина педиатърът д-р Адил Кадъм

Снимка:

Коронавирусът отне живота на една от най-известните и обичани педиатри у нас - д-р Адил Кадъм. Това съобщиха от Българската педиатрична асоциация.

С огромно прискърбие ви съобщаваме, че след кратко боледуване почина д-р Адил Кадъм. Д-р Кадъм бе педиатър и специалист по клинична генетика, непримирим радетел за изграждането на Национална детска болница и за подобряване на детското здравеопазване, човек, отдаден на професията си и на грижите за здравето на децата. Почивайте в мир, д-р Кадъм", написаха от асоциацията.

Д-р Адил Кадъм завършва медицина през 2004 г. в Медицинския факултет на Тракийски университет - Стара Загора. През 2013 г. придобива специалност по детски болести в Медицински университет - София, а през 2019 г. - специалност по детска ендокринология и болести на обмяната. В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение. От 2009 г. до 2021 г. д-р Кадъм работи в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, а от 2015 г. – и в медицински център Малчовците. Научните интереси на д-р Кадъм са в областите обща педиатрия, вродени метаболитни заболявания, дисморфология, генетична консултация и др.                              


Коментари (1)

сивата котка Много тъжно. Да почива в мир.
15.02.2021 19:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още