Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почина проф. Христо Мермерски

Общество

Почина проф. Христо Мермерски

Почина проф. Христо Мермерски - Tribune.bg
Фейсбук

„Благодаря ти затова, че си мой безкомпромисен учител, вдъхновител и най-всеотдаен родител”, написа синът му

На 88-годишна възраст си отиде известният агробиолог и политик проф. Христо Мермерски. Скръбната вест съобщи неговият син Йонко Мермерски в профила си във Facebook. 

„Скъпи Мой Татенце, няма думи, които могат да опишат, колко безкрайно ще ми липсваш. За милионен път Благодаря на Господ затова, че отреди на мен честта да бъда твой син.

Благодаря ти затова, че си мой безкомпромисен учител, вдъхновител и най-всеотдаен родител”, пише синът му.

„Нека пътят на баща ми към светлото му небесно царство бъде озарен със светлина, както бе слънчева и светла днешната сутрин, когато той си тръгна от нашия свят. Ще ми липсва безмерно, но Благодаря на Господ за щедростта към баща ми и животът, който му е дал”, добавя Йонко Мермерски.

Той описва накратко пътят на баща си, който от малкото село стига до доцент и професор, а после преподавател в над 20 държави включително САЩ. Роден е на 24 юли 1934 г. в село Ботево, Врачанско. 

Проф. Мермерски е известен с книгите си за целебното и здравословно хранене, народната медицина и природната медицина. Има общо 31 издадени книги в тези сфери, като 13 от тях са в съавторство с Йонко Мермерски, който е доктор по химия.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети кончина
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати