Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почина Спаска Митрова, която с години се бори за детето си

Общество

Почина Спаска Митрова, която с години се бори за детето си

Снимка:

Спаска Митрова, която дълги години се бори, за да прибере детето си у дома, е починала снощи в Република Северна Македония. Тя е била болна от рак от дълго време. До последния си ден е живяла заедно с дъщеричката си Сузана, която е на 14 години.

Митрова, която има и българско гражданство, води дълга съдебна битка с бившия си съпруг за правата над детето им. Казусът стигна и до Страсбург.

„С дълбоко прискърбие научих за трагичната кончина на г-жа Спаска Митрова. Тя бе пример на любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск не се отказа от себе си и своя род. Позволете ми от името на Министерство на външните работи на Република България и от свое име, да поднеса нашите най-искрени и дълбоки съболезнования на семейството и на близките на г-жа Митрова. Знам, че нищо не може да компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, но Ви уверявам, че България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония“, написа във Фейсбук Екатерина Захариева.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още