Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почина жената с COVID-19, върната от шест болници в София

Общество

Почина жената с COVID-19, върната от шест болници в София

Снимка:

Почина 70-годишната жена, заразена с COVID-19, на която 6 лечебни заведения в София отказаха прием. Минути преди да бъде стане ясно за кончината на пациентката служебният здравен министър Стойчо Кацаров отново потвърди пред журналисти, че няма проблем с местата в болниците. Той повтори думите си от петък, които станаха повод за журналистическа проверка, какво се случва с пациентите и дали се връщат линейки с болни.

„Болничните легла в страната стигат и няма място за паника.“, зави  на 15 октомври той пред журналисти.

През уикенда екип на Нова телевизия провери дали това е така. Той проследи линейка в София, която кара жена на около 70 години с коронавирус, на кислород, в тежко състояние. /бел.ред. именно тя е починалата/

„Пирогов“ е първата спирка, но там спешните медици не оставят пациента, следва ВМА, където също има отказ, съобщи Нова телевизия.

След това маршрутът на линейката минава през Александровска болница, Инфекциозна болница, „Токуда” и „Софиямед”, никъде не приемат пациентката. Следващата спирка е столичната Окръжна болница. Там тя е свалена и хоспитализирана.

Равносметката от проверката - 6 болници отказват прием, а седмата хоспитализира пациента. Това отнема близо 3 часа на спешните медици.

Дали случилото се обаче е изключение или всекидневие – от Спешна помощ казват, че медиците им работят на ръба на възможностите си. Утре пък се очаква протест на спешните медици.   


Топ новини

виж още

Актуална тема