Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почина журналистката Нери Терзиева

Общество

Почина журналистката Нери Терзиева

Почина журналистката Нери Терзиева - Tribune.bg
Снимка:

Известната журналистка Нери Терзиева е починала тази нощ в пловдивска болница, съобщава „24 часа”.

Тя е страдала от диабет, който се е влошил. Според нейни близки телевизионната легенда напоследък не се е чувствала добре, била и много отслабнала.

Нери Терзиева е родена през 1952 година. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БНТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив.

Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов.

Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра "Европеистика" на Философския факултет.

Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“, посветен на „възродителния процес“ в България.

Николай Лефеджиев, журналист в „Евронюз”

Нери и журналистите - любов от пръв поглед и завинаги! Отстояваше свободата и истината, беше помощник и приятел едновроменно! Няма да забравя срещите си с нея, когато беше прессекретар на президента Петър Стоянов, независимо дали сме у нас или в чужбина винаги откликваше на нашите желания. Как съобщи със сълзи на очи по БНТ, че връщат земята и още, и още...

 Където и да си, винаги ще си част от нас!

 Светло да ти е!

Виктор Димчев

Един голям приятел, журналист, експерт, естет и българофил си отиде.  Светът няма да е същия без точната оценка и острото ти перо, Нери.  Дано делото ти продължим, а паметта ти - опазим.

Пътувай, накъдето ще ни чакаш.

Нери Терзиева (1952-2022)

 

 Драгомир Драганов, водещ: Знаеш, че ако не беше ти… Никога нямаше да попадна в Телевизията, щях да съм изритан с шутове още първия месец, щях да съм се отвратил отдавна… Колко успокоителни разговори, колко обнадеждаващи, надъхващи срещи… И колко вяра и колко подкрепа в годините… Колко УРОЦИ! Всички най-важни уроци в професията! Докато дишам ще съм ти благодарен и ще те пазя в сърцето си, Нерка! Поклон!.

Люба Пашова, водещ на "Извън играта", БНТ1: Нери, не те пускам, чуваш ли???? Не те пускам, момиче!!!! Какво ще правя без подкрепата и обичта ти????? Докато дишам ще пазя последното ти съобщение до мен и Таня Шахова....

Слави Т. Трифонов-лидер на ИТН

Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата.

И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек.  Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек.

Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма.

Екипът на Tribune.bg изказва съболезнования на близките на Нери Терзиева!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати