Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Починал е пациентът, който избяга от реанимацията на УМБАЛ-Бургас

Общество

Починал е пациентът, който избяга от реанимацията на УМБАЛ-Бургас

Снимка:

Правят аутопсия за COVID-19

Мъжът на 34-години, който избяга от реанимацията на УМБАЛ-Бургас, е починал, съобщават от лечебното заведение. Мъжът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност и с отрицателен бърз тест за коронавирус.

„Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се е състоянието му", обяснява д-р Светлозар Георгиев, заместник-директор на УМБАЛ - Бургас за България Онеър.

При приемането си в болница мъжът от Поморие е бил тестван с бърз тест за коронавирусна инфекция.

„Затова колегите от РЗИ са преценили, че не е нужно да се прави PCR тест. Смятат, че тестът, който е извършен тук, на наша територия, е достатъчно достоверен", увери д-р Георгиев.

В болницата неофициално коментират, че на пациента не е направен PCR тест, защото не бил здравноосигурен. В късния следобед вчера мъжът къса системата си и скача през прозореца на болничната стая. Предполага се, че се е притеснил, след като е чул някакви коментари за коронавируса и е решил, че се отнасят за него. След час и половина полицията го задържа и е върнат обратно в лечебното заведение.

„Гражданите са били шокирани от това, че са забелязали гол мъж с памперс, който е тичал и се е скрил в близките храсти", коментира говорителят на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

На починалия пациент ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още