Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Починала родилка и бебе в кома след планирано секцио в Плевен

Общество

Починала родилка и бебе в кома след планирано секцио в Плевен

Починала родилка и бебе в кома след планирано секцио в Плевен - Tribune.bg
Снимка:

По случая тече проверка

Родилка е починала, а бебето ѝ е в кома след планирано секцио в университетската болница в Плевен. Мъжът на родилката – Владислав Якимов, твърди, че преди раждането на родилката е поставена упойка, а след това е била оставена без надзор в операционната зала, предава бТВ. 
По думите му, когато лекарите влезли обратно при нея, започнали да я спасяват. 

Обяснението на лекарите за причината за смъртта е високо кръвно. Съпругът на загиналата жена обаче е категоричен, че тя цял живот е била с ниско кръвно. Според документите на родителката ден по-рано тя е била здрава и без кръвно. Започната е проверка от страна на медицинското заведение. Резултатите от аутопсията ще бъдат готови в едномесечен срок, а Здравното министерство наложи спешна проверка по случая. 

В социалната мрежа Фейсбук мъжът на починалата жена търси свидетели, които са били в болницата на фаталната дата 26.07.2018 г. 

Състоянието на новороденото дете е критично. Бебето е в кома, ако се събуди, ще бъде увредено, каза през сълзи бащата на детето пред NOVA телевизия. По думите му причината за смъртта е свързана с упойката. Той разказа, че операцията е била планирана за 9.00 часа, а в 9.30 медик обяснявал на чакащи пациенти, че има забавяне в секциото, "защото има проблем с упойката". "В последствие всички лекари започнаха да говорят несвързано, бяха паникьосани, говореха за трахея, ларинкс, белодробна емболия. Не е имала абсолютно никакви заболявания, цял живот е с ниско кръвно, те казват, че е починала от хипертония. Това е обяснението, с което си изтриват ръцете, защото трябва да има причини за смъртта", разказа Якимов. Той е категоричен, че жена му не е починала в интензивното отделение, както твърдят от болницата. Според него тя е починала преди раждането.

По сигнал на съпруга на починалата жена Плевенската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство, като се събират доказателства за професионална непредпазливост на лекарите, които е трябвало да извършат дейностите по раждането.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети