Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почистиха детските градини в Пловдив с нанопрепарат

Общество

Почистиха детските градини в Пловдив с нанопрепарат

Снимка:

От 4 януари се очаква всички детски градини да започнат нормална работа

Община Пловдив дезинфекцира помещенията на всички 52 детски градини по технологията „Ликуид гард“, която осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година и унищожава до 99% от всички вируси и бактерии, съобщи БНР. В рамките на месец чрез нанотехнологията са дезинфекцирани активните повърхности в сградите - общи части, входна врата и фоайе, парапети на стълби и места за сядане и канцеларии.

Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите дори от 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността.

Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу ковид, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите, посочват от общината като припомнят, че от 4 януари 2021 г. се очаква всички детски градини да започнат нормална работа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още