Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Почистиха тонове боклуци от района на кв. „Вердикал“ в Банкя

Общество

Почистиха тонове боклуци от района на кв. „Вердикал“ в Банкя

Почистиха тонове боклуци от района на кв. Вердикал в Банкя - Tribune.bg
Снимка:

Почистиха тонове боклуци, застояли с години в района на кв. „Вердикал“ в Банкя.  От администрацията бяха осигурили ръкавици, щипки за отпадък и чували с различни размери, както и организация по извозването на битовия и органичния отпадък с подкрепата на Инспектората и фирмата за почистване. В акцията са се включили 40 човека. 

„На земята край църквата и моста във Вердикал днес неимоверно ѝ олекна“, написаха във Фейсбук от администрацията на района.

Те описаха подробно как е протекла акцията по пролетното чистене в събота: „Събрани бяха тонове боклуци, цели покъщнини, залежавали там с години. Мястото вече е неузнаваемо. Това се случи по идея на презвитера Йоанна Василева -  една жена с удивителна енергия и отношение към обществения живот. Лично кметът Рангел Марков зададе темпа на работа, в която участие взе и заместник-кметът д-р Александра Александрова, както и служители от звеното по поддръжка на зелената система.“

Сред „находките” с боклуци е била „пълна бабина ракла, с дантели, кенарена риза, шаячни пояси, тканици,и …карта на България.“, пишат от местната администрация.  Оттам поздравиха всички съграждани и гости на Банкя, които са се включили в инициативата и „най-вече за многобройните малчугани, които много отговорно и въодушевено се бориха с боклука“.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети