Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в Рила

Общество

Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в Рила

Подновяват издирването на изчезналия сноубордист в Рила - Tribune.bg
Снимка:

В акцията участват 30 спасители

Подновено е издирването на сноубордиста, който изчезна в неделя в района на местността „Картала" в Рила планина, съобщи БГНЕС. В акцията участват 15 спасители от Благоевград и София, както и 15-приятели на затрупаният от лавина. Те ще огледат и проверят участъка в горния край на улея, където падна огромна лавина, под която се предполага, че е затрупан и 34- годишният сноубордист. Спасители поясниха, че районът е изключително опасен и има реален риск от падане на нова лавина.

„Ако преценим, че има условия за влизане ще влезем и ще сондираме, да търсим, да направим каквото можем“, каза Георги Ботев, планински спасител. Планинският спасител Борис Стоименов уточни, че ще търсят с рекоскенер, за да се опитат да засекат сноубордиста по някоя метална част по него - кант, телефон или друго. „Трябва да бъдем реалисти, търсим тяло“, каза Стоименов.

Четвърто денонощие няма следа от изчезналия сноубордист, още във вторник мобилният телефон на изчезналия беше локализиран в една от лавините, паднали над пистата. Заради лошите метеорологични условия обаче акцията по издирването му беше прекратена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати