Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Подобрява се състоянието на пострадалите работници след аварията в завод „Арсенал”

Общество

Подобрява се състоянието на пострадалите работници след аварията в завод „Арсенал”

Подобрява се състоянието на пострадалите работници след аварията в завод Арсенал - Tribune.bg
Снимка:

Днес предстои да бъде направена операция на най-тежко пострадалия работник

Подобрява се състоянието на пострадалите работници в завод “Арсена”. Шестима пострадаха вчера след локално запалване на барут в завод 3. За тази година това е вторият инцидент, който този път се размина без жертви..  

Трима от шестимата пострадали работници вече са изписани и остават под домашно лечение. Останалите са в болниците в Стара Загора и в Казанлък, съобщи БТВ

„Продължават грижите за този работник, който е настанен в университетска болница „Стоян Киркович“ – Стара Загора и който всъщност беше в най-тежко състояние. Днес предстои да му бъде направена операция. Но така или иначе екипите и на двете здравни заведения са категорични, че състоянието на настанените при тях се подобрява и това всъщност е онова, което очакваме всички!“, каза областният управител на Казанлък Гергана Микова.

„Правени са проверки от Инспекцията по труда, сезирани са всички органи. Но след като има инциденти, има и проблем. Експерти работят още, рано е да се каже каква е причината за последния инцидент. При миналия инцидент имаше нарушение на технологичната дисциплина”, допълни Гергана Микова.

„При извършване на технологичния процес обезводняване на барутна маса, се е получил локален взрив. Частици от барутната маса са засегнали шестимата пострадали. От ключово значение е взриво-техническата експертиза, която ще бъде изготвена от експерт от София. Тя ще даде заключение каква е точната причина за възникване на инцидента”, заяви Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Пострадалите работници и техните близки отказват коментар.

Ако бъде доказана вина на длъжностно лице, ще се повдигне обвинение за причиняване на средна телесна повреда на повече от едно лице.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още