Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Погасен е пожарът по билото на Стара планина в България, а в Сърбия е локализиран

Общество

Погасен е пожарът по билото на Стара планина в България, а в Сърбия е локализиран

Погасен е пожарът по билото на Стара планина в България, а в Сърбия е локализиран - Tribune.bg
Снимка:

Няма тежко засегната гора на българска територия, пожарът е бил низов

Погасен е пожарът по билото на Стара планина на територията на България, а на територията на Сърбия – локализиран. Това съобщи директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов и поздрави участниците в гасителните дейности за добрата организация и ефективната работа.

„Целият пожар по билото на Стара планина, обхванал площ от около 52 кв. км на територията на България и Сърбия, е локализиран. На наша територия засегнатите площи са около 1/3 и днес на обяд са погасени. В днешния ден огънят е локализиран и на сръбска територия“, съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов в Чипровци. Той изказа благодарност на участниците в гасенето – пожарникари, спасители, служители на Българската армия, пилотите от ВВС, горски служители, доброволци, гранични полицаи. Главен комисар Николов поздрави ръководителите на операцията за добрата организация и ефективната работа.

По отношение на нанесените щети сутрешният оглед е показал, че няма тежко засегната гора на българска територия, тъй като пожарът е бил низов. Остава тревожна ситуацията в Сърбия, където времето е все още с високи температури и силно слънце. От сръбска територия по отношение на пожара не се очакват изненади, но при подобни пожари трябва да се проявява внимание - допълни още директорът на ГДПБЗН.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема