Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Поход срещу руския фашизъм” събира хиляди хора в центъра на София на 9 май

Общество

„Поход срещу руския фашизъм” събира хиляди хора в центъра на София на 9 май

Поход срещу руския фашизъм събира хиляди хора в центъра на София на 9 май - Tribune.bg
Снимка:

В понеделник – 9 май в София се организра голям поход, който ще тръгне от площад „Независимост” в 18.30 ч. и ще стигне до сградата на Руското посолство в София. Организацията е във Фейсбук като присъстие са заявили над 1300 човека. 

Ето и какво пишат на страницата си организаторите на „Поход срещу руския фашизъм”:

„Приятели, от месеци Русия се опитва да изнудва България, спирането на доставките на природен газ е откровен опит за дестабилизация на държавата ни. Путин удря нас, защото ни счита за безопасна мишена, уязвима за отровната му пропаганда, лесна плячка за империалистичните му планове. Става все по-ясно колко безумна е идеята за неутралитет във войната на Русия срещу Украйна. За Путин всеки акт на свободна воля от наша страна е акт на агресия към него. Сега е моментът и българското правителство, и българските граждани да се противопоставим на престъпните опити на Русия да определя политиките ни.

На този фон про-руските лобита в България ще поискат от нас да се отдадем на лицемерни празненства по случай Деня на победата на Русия над фашистка Германия. Няма да го направим, защото днес фашизмът е в Русия на Путин.

Държавата-терорист, която бомбардира деца, мъчи, изнасилва, срива градове и човешки животи в Украйна и изнудва целия свят, се изгаври с милионите жертви в борбата срещу нацизма през Втората световна война. Няма място за празнуване.

Време е да излезем отново по улиците и площадите и да използваме тъкмо 9 май, за да потвърдим подкрепата си за братска Украйна. Осъзнаваме, че ще е трудно, но няма да се поддадем на шантажите на Русия. Няма да позволим България да се превърне в руска губерния. Изискваме категорична позиция от всички партии в правителството и от президента Румен Радев в подкрепа на Украйна и на цивилизационния избор на европейска България.

А времето за празнуване на Деня на победата ще дойде скоро. Но празникът ще изглежда съвсем различно. Защото Украйна ще спечели тази война и ще бъде новият победител на Европа, извоювал свободата ни от руския фашизъм”.  

 

Фейсбук Фейсбук


Етикети протест

Топ новини

виж още