Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Показват пушката на Капитан Петко войвода в Чепеларе

Общество

Показват пушката на Капитан Петко войвода в Чепеларе

Показват пушката на Капитан Петко войвода в Чепеларе - Tribune.bg
Снимка:

От 16-ти септември до 4-ти октомври 2022 г. посетителите на Музея на ските и ски спорта, намиращ се в Народно читалище „Родопска искра 1880“- гр. Чепеларе ще имат възможност да разгледат автентични оръжия на хайдутите и жителите в Родопите, както и други веществени и документални експонати на музея, свързани с борбите и войните за национално освобождение и обединение, съобщават организаторите. Гостуващата изложба „Закъснялата свобода на Родопите“ е предоставена от Регионален Исторически Музей „Стою Шишков“ – гр.  Смолян. 

Част от изложбата е истинската пушка на Капитан Петко войвода, която ще бъде поднесена във възстановка на Националните хайдушки празници – Капитан Петко войвода на 24.09.2022г. от 11.00 часа пред паметника на Войводата в гр. Чепеларе.

За 24-ти пореден път през 2022 г. се провеждат Европейските дни на наследството, в които всяка година се включват милиони хора от почти всички страни на нашия континент. Постоянното мото на това широко европейско движение е: ”Европа, общо наследство”, а темата за 2022 г. е: „Устойчиво наследство“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати