Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Помощ от хора за хора“: Група във Фейсбук помага на останали без работа да посрещнат зимата

Общество

„Помощ от хора за хора“: Група във Фейсбук помага на останали без работа да посрещнат зимата

Снимка:

Пандемията от коронавирус и тежката ситуация в някои сектори на икономиката вдъхнови появата на нова Фейсбук група, която да помогне на някои от засегнатите.

Името на инициативата е „Помощ от хора за хора“.

„По примера на кмета на Анкара създадох група, в която хора останали без работа заради мерките могат да помолят да им се плати дадена сметка за нещо. Идеята не е да се дават пари, а само да се плати сметка. Както разбирате, това няма да доведе до сериозна злоупотреба, защото сметката за декември може да бъде платена само веднъж и само от един човек. Елате и я популяризирайте, за да се ползва от нуждаещите се“, призовава авторът.

Това е група, в която едни хора ще помолят да им се плати определена сметка, а други хора ще имат възможност да го направят без коментар. Абсолютно е забранено да се искат и да се дават пари под всякаква друга форма, гласи описанието.

Участването в тази група изисква взаимно доверие. Автентичните и изразителни дискусии правят групите чудесни, но може и да са чувствителни и лични. Споделеното в групата трябва да остане в групата, категорични са инициаторите.

Ако имате възможност да помагате или имате нужда от помощ, можете да се включите в инициативата ТУК.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още