Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Поп от Троянския манастир изгони дете с аутизъм

Общество

Поп от Троянския манастир изгони дете с аутизъм

Поп от Троянския манастир изгони дете с аутизъм - Tribune.bg
Снимка:

Ще бъде наказан за това недопустимо поведение, уверява игуменът на храма

Йеромонах на име Георги от Троянския манастир се е опитал да изгони майка и детето ѝ, което е с аутизъм от храма. За скандалния случай съобщи майката Кристина Борисова, която публикува клип във Фйсбук с нелепото поведение от страна на духовника.

„На 16 декември с дъщеря ми и наши приятели посетихме Троянския манастир. Както повечето от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и изцеление. Не е случайно, че именно там потърсихме Божията сила.

Дъщеря ми - Емма - е на 5 години и е с поставена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния спектър. Тя не говори, има известни затруднения в комуникацията, но е спокойно дете. Умее да се справя в различна обстановка, но не и според духовните лица в Троянския манастир…

С много болка изписвам тези думи. Никой не иска да се сблъсква с тази част от живота - сигурна съм.

Но аз съм майка. Майка на дете с проблем. И ако това да ме изгонят от заведение, защото аниматорката (например) не може да се справи с детето ми, е нещо нормално в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от свещен храм, защото детето ми "вика и крещи", е нещо, което не мога да оставя в пространството“, написа тя. 

По-късно жената съобщи отново в социалната мрежа, че е получила извинение от Величкия епископ Сионий, който е игумен на Троянската света обител. „Уверявам Ви, че на духовника ще бъде наложено съответното наказание за поведението му, което е недопустимо и непристойно“, пише в извинението.

 

Извинение от манастираИзвинение от манастира


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати