Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пореден абсурд: Новият шеф на Софийските гробища моли столичани да отидат и да почистят "този ад"

Общество

Пореден абсурд: Новият шеф на Софийските гробища моли столичани да отидат и да почистят "този ад"

Пореден абсурд: Новият шеф на Софийските гробища моли столичани да отидат и да почистят този ад - Tribune.bg

“Заварихме място, което би трябвало да бъде вечен покой за нашите близки, а се е превърнало в ад. Обръщаме се към обществото в следващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде ресурс, за да бъде почистено и облагородено пространството”.

Това заяви временно изпълняващият длъжността директор на Общинско предприятие “Гробищни паркове” Румен Димитров, пише БГНЕС.

“Никъде по Европа и света няма такова отношение към близките, които не са сред нас. Обръщаме се към обществото в следващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде ресурс, за да бъде почистено и облагородено пространството”, заяви още Димитров.

Той уточни, че са заварили липса на всякакви нормативни документи. Сега обаче имат идея как мястото да стане по-добро.

“Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели ангажимента да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро състояние. Призовавам гражданите да участват в усилията за връщане на гробищните паркове в нужното им състояние”, призова временно изпълняващият длъжността директор на ОП Гробищни паркове.

Той подчерта, че структурата им предвижда 20 човека поддръжка, които да се грижат за 2 900 декара са гробищните паркове. “Тъй като ангажимента на предприятието е да поддържа алеите и да изхвърля кошчето без да се грижи за гробните места и за пространствата между тях, тези 20 човека за 2 900 декара не стигат. Без обществото няма да се справим”, категоричен е Румен Димитров.

Директорът на ОП "Гробищни паркове" заяви, че контролът за борба с мафията по гробищата е изтърван. “Може би на охраната само името ѝ е останало такова. Виждаме, че сме се довели до положението, в което мястото за покой се е превърнало в ад”, добави Румен Димитров.

Според него по-голям контрол може да се изгради с цялостно заснемане на гробищните паркове и цялостна цифровизация. “Имаме пилотен проект, мисля че ще решим проблема завинаги”, смята Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети гробища
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати