Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Още един лекар загуби битката с COVID-19

Общество

Още един лекар загуби битката с COVID-19

Още един лекар загуби битката с COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Д-р Маринчо Маринов се е лекувал сам до последно, за да не бъде в тежест на и без това претоварените си колеги

Още един медик загуби битката с коронавируса. Д-р Маринчо Маринов, лекар в Спешната помощ в Плевен, е починал вчера, съобщиха от БЛС и от Асоциацията на медиците, работещи в Спешната помощ.

„Българският лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалия д-р Маринчо Маринов, както и на колегите му от ЦСМП-Плевен. С дълбока скръб посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Д-р Маринов ни напусна, но с достойнство и до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет!“, написаха от съюза.

Той е един от основателите на СРС „Подкрепа“-Плевен, председател на голяма за региона синдикална секция в ЦСМП.

„Нашият брат д-р Маринов бе председател на регионалния медицински синдикат, член на регионалния съвет на СРС „Подкрепа“ - Плевен, член на Изпълнителния и Федеративен съвет на Медицинска федерация“, написаха в скръбното известие от синдиката.

Д-р Маринов е завършил Медицинския университет в Плевен, специалист е по обща медицина и хирургия и до последно е работил в ЦСМП-Плевен.

Той се е лекувал сам до последно, за да не бъде в тежест на и без това претоварените си колеги.

„Поклон, д-р Маринов, заразил се от Ковид-19 по време на работа, до последно се борил с болестта сам, за да не товари колегите си !Някога заедно рамо до рамо водихме битки за правата на спешните медици! Съболезнования на колегите от ЦСМП Плевен  и близките му“, написаха колегите му от Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.                                                                                              


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема