Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пореден отказ: Съдът не може да впише новия шеф на тотото

Общество

Пореден отказ: Съдът не може да впише новия шеф на тотото

Пореден отказ: Съдът не може да впише новия шеф на тотото - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд блокира и втория опит за смяна на ръководството на тотото. Министърът на спорта Радостин Василев отново опита да смени шефовете на Българския спортен тотализатор, но намерението му отново не успява да получи одобрение от съда.

Посочените от министъра Александър Тодоров и Георгий Султанов влизат в Управителния съвет на Тотото, но Тодоров няма да бъде вписан като изпълнителен директор на мястото на настоящия Любомир Петров, който остава и член на УС, предава Нова ТВ. До това решение на състав на СГС с председател Владимир Вълков се стига след жалба, подадена от Любомир Петров. До приключване на производството Тодоров няма как да заема поста на Петров, но все пак съдът разрешава той и Султанов да бъдат вписани в състава на УС на мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев. Решението на съда в частта за спиране на производството за смяна на Петров с Тодоров може да бъде обжалвано в едноседмичен срок.

Първоначално министър Василев опита да вкара в УС на Тотото Тодоров, Султанов и Росен Иванов на мястото на Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов, но след жалба от Гинчев и Йовов СГС спря тяхното вписване до приключване на производството. Впоследствие от ММС опитаха да вкарат Тодоров и Султанов на мястото на другите двама членове на УС - Петкова и Точев, които още през лятото на миналата година са подали молби да бъдат освободени от длъжност. В крайна сметка това е допуснато от СГС, но не и смяната на позицията изпълнителен директор.

По този начин към момента Любомир Петров остава изпълнителен директор на БСТ, а в Управителния съвет на тотото старото ръководство ще има мнозинство - Петров, Гинчев и Йовов срещу Тодоров и Султанов.

Бъдещият окончателен състав на тотото зависи от крайните решения от две производства в СГС.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати