Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пореден случай на брутална агресия: Деца се бият в Монтанско, а други снимат

Общество

Пореден случай на брутална агресия: Деца се бият в Монтанско, а други снимат

Пореден случай на брутална агресия: Деца се бият в Монтанско, а други снимат - Tribune.bg
Снимка:

За пореден случай на деца, които се бият, а други ги снимат, сигнализира Нова телевизия. Тя е майка на едно от сбилите се момчета. Случаят е станал в началото на януари в Монтана, но едва преди ден стига до родителите. 

По думите на жената, подала сигнала, причина за боя е увреждане по рождение на сина ѝ.

„Детето ми има малформация на едната ушна мида. Това поражда агресията. Децата ни се избиват като кучета, те са отражение на обществото. Никоя майка не трябва да вижда сина си пребит. До смъртен случай ли трябва да се стигне, за да обърнем внимание? Момчето, което го е било, е казало, че ще му откъсне и другото ухо”, разказа в ефира на „Здравей, България” майката на едното дете.

Според чичото на другия ученик - Ненко Василев, обаче, момиче е станало повод за сбиването.

„След Нова година двамата са говорили по телефона и са се обиждали заради момиче. На 6 януари племенникът ми е бил с негов приятел в района на една детска градина. Въпросното момче идва с 10-15 деца. Предизвикват го да се бие. В началото на клипа се вижда, че агресорът е другото момче", разказа Василев. И допълни, че след боя момчетата са се извинили един на друг.

„Ако майката на пострадалото дете е подала жалба, полицията трябва да си свърши работата. Прокуратурата трябва да прецени какво да се случи. Крайна инстанция е местната Комисия за противообществени прояви. Няма наказания, това са възпитателни мерки. Трябва да си зададем въпроса защо подобни неща се случват”, коментира Мария Щуманска, експерт  в Община Монтана.

От полицията заявиха за NOVA, че от Детска педагогическа стая ще работят по случая. Предстои разпит на децата.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати