Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Поредна градушка нанесе тежки щети във Великотърновско, Ботевградско и Казанлъшко

Общество

Поредна градушка нанесе тежки щети във Великотърновско, Ботевградско и Казанлъшко

Поредна градушка нанесе тежки щети във Великотърновско, Ботевградско и Казанлъшко - Tribune.bg

Проливен дъжд и градушка нанесоха сериозни щети в различни части на България на 12 и 13 юни. Великотърновско, Ботевградско и Казанлъшко бяха сред засегнатите региони, съобщи БГНЕС.

Около 19 часа на 12 юни проливен дъжд превърна великотърновските улици в реки. Имаше сигнали за паднали клони и наводнени дворове, а електричеството в курортното село Арбанаси прекъсна. По същото време градушка удари района на град Левски.

Великотърновското село Шереметя също беше връхлетяно от градушка. От местните автокъщи съобщиха, че колите за продан са с изпонадупчени предни капаци и покриви. Страничните огледала са наранени, има щети по прозорците. Автомобилите не са нерегистрирани, без застраховки „Гражданска отговорност” и „Автокаско”.

На 13 юни във Велико Търново започна отстраняването на щетите, причинени от бурята. Кметът на старата столица Даниел Панов свика извънреден кризисен щаб още на 12 юни, а на 13 юни 3 общински комисии посетиха всички райони на града и населените места, за да опишат щетите.

Градушка с размера на яйце нанесе тежки щети в Ботевград и околните села на 13 юни. Появи се информация за изпочупени керемиди и прозорци. Повредени бяха автомобили, има и унищожена реколта, паднали дървета и клони. Има убити от ледените късове птици.

Силен вятър нанесе щети в Казанлък, а в населените места в региона е валяла градушка. В пожарната служба в Казанлък постъпиха множество сигнали за паднали дървета и клони. На терен пристигнаха няколко пожарни екипа, както и аварийни екипи на Община Казанлък и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Два пожарни екипа отидоха в град Шипка, където има множество паднали дървета и клони, както и наводени къщи и нанесени щети по автомобили и покриви.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати