Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Поредно огромно забавяне в строежа на пътя Ботевград-Видин (Кадри от дрон)

Общество

Поредно огромно забавяне в строежа на пътя Ботевград-Видин (Кадри от дрон)

Поредно огромно забавяне в строежа на пътя Ботевград-Видин (Кадри от дрон) - Tribune.bg

Огромно забавяне се забелязва при строежът на стратегическия главен път от Мездра до Ботевград. Въпреки че имаше раздвижване около Великден и една отсечка от около 7 км беше отворена за движение, завършването на цялото трасе изглежда много далеч във времето напред.

Според Агенция пътна ифраструктура (АПИ), основната причина за забавяне на строежа е необходимостта от препроектиране на пет пътни възела. Първоначално те бяха планирани като кръгови, но в резултат на протести от общините Мездра и Ботевград, същите бяха проектирани като пътни възли на две нива.

При правителството на ГЕРБ имаше готовност за завършването на проекта още в края на тази година. По времето на първото служебно правителство на Румен Радев обаче, както и при кабинета на Кирил Петков строжежът беше почти замразен и така срокът се удължи с цели две години.  

Както обаче се вижда от кадрите от дрон, направени през последните дни, има участъци, които дори не са започнати, а са едни от най-тежките за извършване на строително-монтажни дейности. Това е и причината мнозина да смятат, че срокът до 2024-та година няма да бъде спазен.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети строеж
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати