Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Порои и свлачища блокираха за часове пътни артерии в Югозапада

Общество

Порои и свлачища блокираха за часове пътни артерии в Югозапада

Снимка:

Свлачища блокираха основни пътни артерии в Югозапада след проливния дъжд тази нощ, съобщава БГНЕС. 

На път Е-79 паднала скална и земна маса затвори главния път в района на ханчетата в Кресненското дефиле, към този час движението е възстановено.

Свлачище имаше на две места на пътя Симитли-Гоце Делчев. Свличанията бяха в района на с. Градево-община Симитли и при разклона за с. Буково-община Гоце Делчев. И двете вече са разчистени. Земна маса падна на пътя Разлог-Якоруда в района на гара „Генерал Ковачев“.

Свлякла се земна маса затвори аварийната лента в посока Благоевград при 85-ти километър на АМ „Струма“. Движението и там е възстановено.

Скално свлачище затвори тази нощ пътя Бобошево-Невестино. Свличането е след разклона за с. Вуково. Към този час движението все още през участъка е ограничено.

Пътят от Петрич за село Беласица, минаващ покрай черквата „Св. Петка“ е затворен за движение и в двете посоки, съобщиха от общината.

През нощта имаше падналa земна маса и камъни на пътя след Добринище по-посока Гоце Делчев. 

Остава затоворена и отсечката между София и Самоков край Кокаляне, заради опасност от срутища. Вчера падналата скална маса беше разчистена, но заради продължаващите валежи все още се използва обходният маршрут през Бистрица.   

БГНЕСБГНЕС


Топ новини

виж още

Актуална тема